Far anklaget for vold mod søn

Den 9. april blev en far frifundet i en voldssag mod sin egen søn. Han skulle angiveligt have slået sin søn i halsen og på knæet. 

Skrevet af Tobias Jeggesen  

Billedet er genereret af Ideogram.ai 

Den lille retssal er næsten fuld. Klokken er lidt i ni. Far sidder sammen med sin advokat. Hans kropssprog udstråler ikke umiddelbart en, som er anklaget for vold mod sin søn. Han stryger sit skæg langsomt og fattet. Han virker ikke alt for påvirket af situationen. Dommeren kommer ind ad døren. Alle rejser sig. Sagen om voldsepisoden mellem far og søn går i gang. 

Hyggeaften tog en drejning 

Den 22. marts 2022 havde en søn været på besøg hos sin far, men i stedet for en hyggeaften, endte det med, at sønnen tog hjem. Far gik senere ud for at ryge, men hans cigaretter var væk. Det måtte være sønnens værk. Derfor gik faren hjem til sin ekskone, hvor sønnen var, for at konfrontere ham. Hvad der derefter skete, er der forskellige udsagn om. 

Anklageren tænder skærmene i retssalen. De viser en 16-årig dreng iført et joggingsæt, med hætten trukket godt ned over hovedet. Drengen på skærmen forklarer at hans far har slået og sparket ham 30 til 40 gange, siden han var seks år. Den aften slog hans far ham på halsen og knæet. 

Forvrænget verdensbillede 

Nu er det fars tur i vidneskranken. Han starter med at fortælle om sin søn. Sønnen er en meget udfordret dreng. Han lider af ADHD, TS+ (Tourette plus) og autisme. Han er spontan, fysisk udadreagerende og har historik for at lyve og hævne sig på folk. Han truede engang hans egen mor med en kniv, og så har han ofte slået sin yngre bror. I de situationer har far fjernet søn fra lillebror. Det må være de 30 – 40 gange, han har tolket som vold, mener far. 

Selve “voldsepisoden” var ifølge far hurtigt overstået. Han gik ind for at konfronterer sin søn. Sønnen gemte sig på toilettet. Far pressede toiletdøren op mens han højlydt skældte sin søn ud. Han indrømmer, at han måske har virket truende men fastholder, at han ikke har slået sin søn. Sønnen løb derefter ind på soveværelset, hvor han sparkede ud efter sin far, for at få ham væk. Her ramte far måske søn på knæet, men det har været for at undgå at blive sparket. Han kunne slet ikke have slået sønnen, fortæller far. Han kunne ikke komme til, med den position som sønnen lå i på sengen.  

Efter episoden tog far hjem. Mor havde ringet til politiet, så de dukkede op hjemme hos faren. De udspurgte ham og tjekkede hans knoer for at kigge efter mærker, men fandt ingen grund til at oprette en kriminalsag.  

Mærkværdig hævelse 

Nu kommer mor ind på vidneskranken. Hun fortæller kort, at det er rigtigt, at sønnen har problemer og ser verden anderledes end andre. Mor så ikke far slå søn. Men der var meget larm i huset den aften. Mor tror på sin søn, for han plejer ikke at græde, og det gjorde han den aften. Hun siger også, at han blev hævet på højre kind umiddelbart efter farens besøg. Hævelsen var stadig tydelig dagen efter. Men sønnen sagde jo, at han blev slået på halsen.  

Uskyldig til det modsatte er bevist 

Det tager dommeren 30 minutter at nå til en afgørelse. Far frifindes for anklage. Dommeren har ikke fundet det sikkert, at far har udøvet vold. Det er i høj grad på grund af sønnens mentale udfordringer og hans historik for at lyve og hævne sig. Derudover lægger dommeren vægt på politiets vurdering på selve aftenen og så er det mærkværdigt, at mor havde bemærket hævelse på højre kind, når sønnen hævdede, at far havde slået ham på halsen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *